Al wie vreest dat vegetarisch koken saai en smaakloos is, moet dit recept van de Australische Donna Hay geprobeerd hebben. Haar pure recepten zijn wereldwijd populair en zijn altijd verrassend. Dit gerecht zit propvol groentjes, is heerlijk gezond en mag je gerust als comfort food van de bovenste plank beschouwen.
Al wie vreest dat vegetarisch koken saai en smaakloos is, moet dit recept van de Australische Donna Hay geprobeerd hebben. Haar pure recepten zijn wereldwijd populair en zijn altijd verrassend. Dit gerecht zit propvol groentjes, is heerlijk gezond en mag je gerust als comfort food van de bovenste plank beschouwen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 25minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 25minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 180 gram erwtjes indien diepvries: ontdooid
- 2 eieren
- 360 gram ricotta
- 50 gram jonge spinazieblaadjes grofgehakt
- 1 handvol verse munt fijngehakt
- 1 citroen
- 500 ml tomatenpassata
- mozzarella gemalen
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de courgettes in lange plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Voor 4 personen heb je ongeveer 24 plakjes nodig.
- Prak de (ontdooide) erwtjes fijn met een vork. Roer er de eieren, ricotta en grof gehakte spinazie onder. Breng daarna op smaak met fijngesnipperde munt, voldoende zeste van citroen, peper en zout.
- Schep telkens één eetlepel van de erwtensaus op een plakje courgette en rol op tot een mooie, vegetarische cannelloni.
- Vul een ruime ovenschaal met de tomatenpassata. Schik daar alle courgetterolletjes dicht tegen elkaar in.
- Bestrooi met geraspte mozzarella en laat ongeveer 30 minuten bakken op 180° (tot de kaas mooi goudbruin geworden is). Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind