Chocolate chip cookies zijn in de Verenigde Staten een echt begrip. Deze malse koekjes met een royale hoeveelheid aan stukjes chocolade ontstonden er in de jaren dertig en behoren sindsdien tot het nationale erfgoed. Behalve erg lekker, zijn ze ook snel klaargemaakt met behulp van dit geweldige recept. Vergeet trouwens niet om er een lekker glas melk bij te drinken!
Chocolate chip cookies zijn in de Verenigde Staten een echt begrip. Deze malse koekjes met een royale hoeveelheid aan stukjes chocolade ontstonden er in de jaren dertig en behoren sindsdien tot het nationale erfgoed. Behalve erg lekker, zijn ze ook snel klaargemaakt met behulp van dit geweldige recept. Vergeet trouwens niet om er een lekker glas melk bij te drinken!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
8personen | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 220 gram boter
- 200 gram kristalsuiker
- 200 gram lichtbruine suiker
- 1 zakje Vanillesuiker of vanille-extract
- 3 eieren
- 360 gram zelfrijzende bloem gezeefd
- 1 theelepel zout
- 300 gram stukjes chocolade
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de boter mals worden of even smelten (microgolfoven of au-bain-marie).
- Verwarm ondertussen de oven tot 190°.
- Voeg kristal-, bruine, en vanillesuiker toe aan de boter. Klop goed op.
- Zeef de bloem en voeg samen met de eieren en het snuifje zout toe. Roer wederom goed om.
- Voeg de stukjes chocolade toe en roer een laatste keer om tot je een stevig, kleverig beslag hebt.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en lepel er balletjes op van het beslag (gebruik daartoe twee lepels of een ijsschep). Laat voldoende ruimte tussen de balletjes en druk ze zeker niet aan!
- Laat 8 tot 10 minuten bakken in de oven. Haal de koekjes er uit eenmaal ze plat geworden zijn en nét beginnen te bruinen en nog een beetje zacht zijn.
- Laat de koekjes nog een tweetal minuutjes op de bakplaat uit de oven liggen, laat dan afkoelen op een rooster. Lekker lauw of koud. Smakelijk!
Notities
Het allerbelangrijkste onderdeel van dit recept is het eigenlijke bakken. Het lijkt misschien raar om balletjes van het beslag te maken, het deeg zakt echter in tijdens het bakken waardoor je rustieke, ronde koekjes krijgt. Laat ze daarnaast zéker niet te ver bakken, deze koekjes moet je eerder "onderbakken". Eenmaal te ver gebakken zijn ze onherroepelijk taai en droog.
Tip: in heel wat Amerikaanse recepten wordt gezouten boter gebruikt. Dat zorgt voor een verrassend lekker contrast en is het zeker en vast het proberen waard.
Deel dit Recept
Speak Your Mind