Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 5minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 5minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 2 liter kookvocht asperges
- schillen van asperges van 500 gram of meer
- 1 blokje groentebouillon
- 1 dl room
- peper en zout
- enkele takjes verse peterselie fijngesnipperd
- enkele takjes verse dille fijngesnipperd
- enkele gegaarde asperges optioneel
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng het kookvocht van de asperges aan de kook met de aspergeschillen het het blokje groentebouillon. Ook de harde uiteindes van de asperges mogen erbij.
- Laat een kwartiertje pruttelen.
- Mix de soep fijn. Door de taaie stukjes kan dit iets langer duren.
- Zeef de soep zorgvuldig. Laat ze eventueel nog even verder inkoken voor een intensere smaak.
- Roer de room door de soep. Breng verder op smaak met peper en zout. Werk tenslotte af met gesnipperde peterselie en/of dille. Smakelijk!
Recipe Notes
Heb je nog enkele asperges over? Snijd ze in fijne schijfjes en doe ze in de afgewerkte soep. Als het helemaal feestelijk mag zijn kan je er ook enkele garnaaltjes bij serveren.
Share this Recipe
Speak Your Mind