VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
Aspergesoep van schillen
Eén van de grootste zondes die je kan begaan in de keuken is de schillen van asperges weggooien. Samen met het kookvocht van je vers bereide witte goud is dit immers een uitstekende basis voor een lekker soepje!
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng het kookvocht van de asperges aan de kook met de aspergeschillen het het blokje groentebouillon. Ook de harde uiteindes van de asperges mogen erbij.
  2. Laat een kwartiertje pruttelen.
  3. Mix de soep fijn. Door de taaie stukjes kan dit iets langer duren.
  4. Zeef de soep zorgvuldig. Laat ze eventueel nog even verder inkoken voor een intensere smaak.
  5. Roer de room door de soep. Breng verder op smaak met peper en zout. Werk tenslotte af met gesnipperde peterselie en/of dille. Smakelijk!
Notities

Heb je nog enkele asperges over? Snijd ze in fijne schijfjes en doe ze in de afgewerkte soep. Als het helemaal feestelijk mag zijn kan je er ook enkele garnaaltjes bij serveren.