Een smaakvol stuk wild kan je uitstekend combineren met een zoet bijgerecht. De krachtige vleessmaak kan immers wat contrast gebruiken. Een echte klassieker, die je ook kan inzetten tijdens de feestdagen, zijn gestoofde appeltjes met veenbessen. Ontdek in dit recept hoe je deze klassieker kan klaarmaken.
Een smaakvol stuk wild kan je uitstekend combineren met een zoet bijgerecht. De krachtige vleessmaak kan immers wat contrast gebruiken. Een echte klassieker, die je ook kan inzetten tijdens de feestdagen, zijn gestoofde appeltjes met veenbessen. Ontdek in dit recept hoe je deze klassieker kan klaarmaken.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- Gestoofde appelen
- 4 appelen
- 150 ml Calvados
- 300 ml water
- 1 kaneelstok
- 1 citroen uitgeperst
- nootmuskaat
- Veenbessensaus
- 175 ml rode porto
- 150 gram veenbessen
- 1 mandarijn
- 1 limoen uitgeperst
- 2 eetlepels geleisuiker
- 1 snuifje kaneelpoeder
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Breng het water met de Calvados, het kaneelstokje en citroensap aan de kook.
- Laat de appelen koken tot ze zacht worden maar nog steeds voldoende stevig zijn.
- Verwarm ondertussen de porto met de geleisuiker in een steelpannetje.
- Pel de mandarijn en voeg het vruchtvlees (zonder velletjes) samen met het limoensap toe aan de porto. Laat even inkoken.
- Voeg de veenbessen toe en breng verder op smaak met een snuifje kaneel. Laat verder warmen tot de veenbessen net beginnen te smelten.
- Vul de warme appelen met de veenbessensaus en bestrooi met een snuifje nootmuskaat. Heerlijk bij wild. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind