Recepten - snel
Lauwe salade met gerookte zalm en asperges
Heel wat mensen raken bij het bedenken van een salade niet verder dan wat groenten op een hoopje. Dit recept toont dat enkele eenvoudige ingrepen voor een even makkelijk maar luxueus en verrassend resultaat kunnen zorgen. Ideaal als voor- of bijgerecht, of gewoon als volwaardige maaltijd.
Poonfilets in ketjapsaus met gewokte rijst
Ponen zijn bijzonder smakelijke visjes die over de hele wereld voorkomen. Hun vaste, rijke vlees maakt hen uiterst geschikt voor een snelle, makkelijke wokschotel met rijst en ketjapsaus - een kruidige, licht-zoete variant op de gekende sojasaus.
Nasi Goreng met gehakt en bamboe
In dit eenvoudig recept vertrekken we van de klassieke Nasi Goreng-basis uit Indonesië: gekookte en vervolgens gebakken rijst met groenten en vlees. Het eindresultaat is verrassend, makkelijk en bovenal lekker.
Wortelsoep met krokante spekjes
Op een gure, winderige dag gaat er niets boven een kom dampende, zelfgemaakte soep. Deze wortelsoep zal je in geen tijd helemaal opwarmen, de krokante spekjes maken, voor de liefhebbers, het kleine festijn compleet. Dit soepje is makkelijk, gezond en in geen tijd klaar. Aan de slag!
Gegrilde aspergerolletjes
Lekker hoeft niet duur noch moeilijk te zijn. Dit gerecht is in een handomdraai klaar en zal heel wat smaakpapillen veroveren. Bovendien borduurt het verder op een heerlijke Vlaamse klassieker: asperges met ham.
Tortellini in een kruidige tomatensaus
Pasta in alle mogelijke vormen, maten en smaken is uiteraard het nationale uithangbord van Italië. Vaak maken we de fout om de pasta te verdrinken in rijke sausen, terwijl elke Italiaan je zal vertellen dat een pastasaus eerder eenvoudig en vooral beperkt in hoeveelheid moet zijn. Dit recept toont je alvast een makkelijke manier om dat ideaal te bereiken.
Zomerse salade met scampi
Een terrasje, fijn gezelschap, het zonnetje en een koel glas witte wijn. Kan het beter? Moeilijk, al zou deze eenvoudige salade het zomerse plaatje compleet maken.








