Recepten - Ardeense varkenshaas
Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons
De malse en licht gerookte smaak van een Ardeense varkenshaas laat zich uitmuntend combineren met de notige smaak van aardpeer. Deze vergeten groente is fantastisch in een aardappelpuree. Gecombineerd met opgebakken champignons levert dit een verfijnd en zelfs ietwat feestelijk gerecht op dat je weinig moeite kost.
Tags: aardappelpuree, aardpeer, aardpeerpuree, aardperen, alledaags, Ardeens, Ardeense varkenshaas, België, Belgisch, boerenkost, Bourgondisch, champignons, feestelijk, grootmoeders keuken, paddenstoelen, peterselie, puree, rijkelijk, smaakvol, stoemp, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, vlees, zondagse kost
Ardeens varkenshaasje met peperroomsaus, krieltjes en witloof-appelsalade
Met een varkenshaasje, de filet, kan je zonder lastige trucjes lekkere gerechten maken. Het sappige vlees heeft enkel wat tijd nodig om rustig te garen. Serveer daarenboven met geschikte groentjes en dito saus om je gasten een geweldig diner te bezorgen. In dit recept gaan we bovendien aan de slag met een Ardeense varkenshaas: licht gerookt en daardoor nog fijner van smaak. Ideaal op een kille herfst- of winteravond.
Tags: aardappelen, appel, Ardeens, Ardeense varkenshaas, Ardennen, België, Belgisch, boerenkost, cognac, eenvoudig, feest, feestelijk, filet van varken, gerookt, granny smith, groene appel, hazelnoot, hazelnoten, herfst, krielaardappel, krielaardappeltjes, krieltjes, niet moeilijk, peper, peperroomsaus, rode ui, roomsaus, rozemarijn, saus, sjalot, tijm, Varken, varkenshaas, varkensvlees, winter, witloof, witloofsalade