Servings | Cook Time |
4personen | 30minuten |
Servings |
4personen |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 2 liter kookvocht van asperges
- 20 dl room
- 1 blokje groente- of rundsbouillon
- 100 gram noordzeegarnalen
- verse peterselie fijngehakt
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Asperges smaken danig sterk dat het kookvocht een uitstekende basis is voor een romig lentesoepje. Om de smaak te verfijnen kan je de schellen van de asperges toevoegen en dit een tiental minuutjes laten koken ter voorbereiding.
- Zeef het kookvocht zodat je een heldere bouillon overhoudt. Voeg het bouillonblokje en de room toe. Zet dit op een voldoende laag vuur zodat de room kan inkoken en reduceren. Laat het zeker niet overkoken, dat zou zonde zijn.
- Na een goed kwartier pruttelen zou de soep voldoende ingekookt moeten zijn. Je kan de dikte van de soep uiteraard zelf bepalen door ze nog langer te laten pruttelen.
- Breng verder op smaak met een snuifje peper, eventueel zout (let op: het kookvocht bevat normaliter al zout, evenals het bouillonblokje). Werk af met fijne peterselie en - voor de liefhebbers - enkele frisse garnaaltjes. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind