Tijdens de kerstdagen is het traditionele hapjesfestijn een onmisbaar culinair hoogtepunt. Origineel zijn - zonder gekke ingrediënten en/of uren werk - is echter niet altijd makkelijk, terwijl dat toch één van de fijnste dingen is als je zelf achter het fornuis staat. Laat dit leuke recept een hulp zijn!
Tijdens de kerstdagen is het traditionele hapjesfestijn een onmisbaar culinair hoogtepunt. Origineel zijn - zonder gekke ingrediënten en/of uren werk - is echter niet altijd makkelijk, terwijl dat toch één van de fijnste dingen is als je zelf achter het fornuis staat. Laat dit leuke recept een hulp zijn!
Servings | Prep Time | Cook Time |
8personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
8personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 1 rol Bladerdeeg
- 6 eetlepels groene pesto Pesto enovese
- 1 ei
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Rol het bladerdeeg uit en laat het even op kamertemperatuur komen.
- Bestrijk het deeg met de pesto. Zorg voor een goede dekking, zonder te overdrijven. Het moet een luchtig hapje worden.
- Snijd het deeg in lange reepjes (die ongeveer 1 à 2 centimeter breed zijn). Prik het uiteindelijk van elk reepje op een satéstokje en maak vervolgens een kerstboomvorm door telkens een minder lang stukje van het reepje op het stokje te prikken. Geen paniek: oefening baart kunst!
- Schik de boompjes op een ovenschaal en kluts het ei. Voeg hier wat peper en zout aan toe.
- Bestrijk de kerstboompjes langs beide kanten met het geklutste ei en schuif ze in een voorverwarmde oven (180°).
- Laat ze 5 à 10 minuten op de ene kant bakken, draai dan om en laat opnieuw een handvol minuten bakken.
- Serveer de kerstboompjes lauw of warm als hapje, of als bijgerechtje bij soep. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind