Als je een slowcooker hebt, gaat een heerlijke wereld van smaak open. Door producten traag te garen blijven veel smaken beter bewaard. Een stukje vis is perfect om dit uit te testen. In dit eenvoudige en supergzonde recept - dat als perfecte basis voor meer traaggegaarde visbereidingen kan dienen - werken we met de ultieme klassieker: zalm en citroen.
Als je een slowcooker hebt, gaat een heerlijke wereld van smaak open. Door producten traag te garen blijven veel smaken beter bewaard. Een stukje vis is perfect om dit uit te testen. In dit eenvoudige en supergzonde recept - dat als perfecte basis voor meer traaggegaarde visbereidingen kan dienen - werken we met de ultieme klassieker: zalm en citroen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 2uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
2uur |
Ingrediënten
- 800 gram zalmfilet op vel bij voorkeur een dik stuk
- 2 eetlepels groentebouillon
- 2 citroenen
- grof zeezout
- zwarte peper
- verse dille grof gehakt
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd één citroen in dunne plakjes. Bedek met de helft de bodem van de slow cooker (Crockpot). Leg er eventueel eerst een vel bakpapier in.
- Schik de zalmfilet op de citroenschijfjes met de velkant naar onder.
- Overgiet de zalm met de groentebouillon en het sap van een halve citroen. Kruid met voldoende grof zeezout en zwarte peper. Leg er daarna nog enkele plakjes citroen op.
- Laat de zalm op de zachte stand één tot twee uur garen (afhankelijk van de dikte). Laat de zalm alleszins niet te lang garen, dan wordt de vis droog.
- Bestrooi de zalm net voor het opdienen met wat verse dille. Smakelijk!
Notities
Dit recept is de perfecte basis voor allerlei traaggegaarde visbereidingen. Je kan met andere soorten vis werken, de citroen vervangen door witte wijn, prei of uien gebruiken,...
Deel dit Recept
Speak Your Mind