Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
12cupcakes | 30minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
12cupcakes | 30minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- Cupcakes
- 180 gram boter
- 140 gram kristalsuiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 4 eieren
- 180 gram zelfrijzende bloem
- 1 snuifje zout
- 200 gram botercrème
- 24 Oreo-koekjes of andere ronde koekjes met vulling
- enkele M&M's of Smarties
Porties: cupcakes
Ingrediënten
Porties: cupcakes
|
Instructies
- Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix met de kristal- en vanillesuiker.
- Voeg de eieren één voor één toe terwijl je blijft mixen.
- Spatel de (gezeefde) zelfrijzende bloem samen met een snuifje zout door het mengsel. Roer tot een homogeen beslag.
- Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes.
- Laat 20 minuten (of tot ze gaar zijn) bakken in een voorverwarmde oven op 175°. Laat ze daarna afkoelen.
- Haal ondertussen de Oreo voorzichtig uit elkaar. De kant waar de vanillevulling op blijft plakken gebruik je als oog, de andere helft breek je in twee en dient voor de wenkbrauwen.
- Besmeer de cupcakes met botercrème (gebruik een spatel, lepel of spuitzak). Schik op elke cupcake twee ogen die je verder afwerkt met een M&M of Smartie (gebruik een beetje botercrème om ze vast te plakken).
- Werk af met twee halve koekjes boven de ogen (wenkbrauwen) en één M&M of Smartie als snavel. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind