Recept - Tortellini met spinazieroomsaus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (6 votes cast)
Tortellini met spinazieroomsaus, 2.0 out of 5 based on 6 ratings
Tortellini met spinazieroomsaus
Recept Afdrukken
Pasta is lekker, makkelijk te bereiden en helemaal niet duur. Tortellini is zowaar nog interessanter: deze kleine deegringetjes worden gevuld met vlees, kaas, spinazie, champignons,... waardoor je slechts een saus hoeft te bereiden en presto! Dit recept toont een eenvoudige spinazieroomsaus voor elke dag.
Tortellini met spinazieroomsaus
Recept Afdrukken
Pasta is lekker, makkelijk te bereiden en helemaal niet duur. Tortellini is zowaar nog interessanter: deze kleine deegringetjes worden gevuld met vlees, kaas, spinazie, champignons,... waardoor je slechts een saus hoeft te bereiden en presto! Dit recept toont een eenvoudige spinazieroomsaus voor elke dag.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een ruime hoeveelheid water te kook om de pasta te garen. Kruid met een flinke hoeveelheid zout, of een bouillonblokje met mediterraanse kruiden. Tortellini moet doorgaans een tiental minuten garen.
  2. Ondertussen neem je een tweede kookpot en fruit je de ui in een scheutje olijfolie. Eenmaal de stukjes glazig zijn, voeg je de wortel toe. Laat even garen op een middelmatig vuur. Roer regelmatig om en voeg indien nodig nog wat olijfolie toe.
  3. Terwijl de pasta ondertussen aan het pruttelen is, voeg je de champignons bij de wortelen en ui. Een snuifje peper en zout zijn ook welkom. Laat opnieuw eventjes garen.
  4. Vervolgens voeg je de room toe. Opgelet: laat niet overkoken en zet het vuur indien nodig wat lager. Eenmaal de room flink op temperatuur is, zal de reductie beginnen en krijg je een steeds smeuïger wordende saus. De spinazie mag er nu ook bij. Indien je voor diepgevroren spinazie koos, voeg je deze stelselmatig toe aan de warme room zodat de stukken spinazie zachtjes kunnen ontdooien en opgaan in de saus.
  5. Eenmaal de saus voldoende ingedikt is - let wel, het moet nog steeds een sausje blijven - kan je ze afwerken met een snuifje rozemarijn, wat oregano en gedroogde basilicum. Een mespuntje chili is ook lekker indien het wat pikanter mag. Voeg tot slot, naar smaak, peper en zout toe.
  6. Ondertussen zou de pasta gaar moeten zijn. Laat even uitlekken, voeg toe aan de saus en roer zachtjes om zodat de saus zich netjes kan verdelen.
  7. Desgewenst kan je dit uitstorten in een ovenschaal en er enkele stukken mozzarella op leggen. Bestrooi vervolgens met wat Provençaalse kruiden en zet nog 10 minuutjes onder grill. Je kan de stukjes mozzarella ook mee op tafel zetten zodat je gasten ze er zelf kunnen ondermengen naar wens. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*