De poké-bowl behoeft ondertussen geen introductie meer. De kom met allerlei verse groentjes rijst en/of vis uit Hawaï is al eventjes een populair gerecht wereldwijd. En terecht: het is een gezonde en gevarieerde lunch die je makkelijk meeneemt. Wanneer de ingrediënten veelal lijken op wat je ook in sushi kan vinden (zalm, nori,...), noemen ze het ook wel eens een sushi-bowl. In dit recept kan je een makkelijke bereiding terugvinden met als extra smaakmaker reepjes gemarineerde rode kool!
Servings | Prep Time | Cook Time |
1bowl | 15minuten | 15minuten |
Ingredients
Servings: bowl
|
Instructions
- Breng in een steelpan gezouten water aan de kook. Blancheer de sugarsnaps en laat uitlekken/afkoelen. Kook daarna in hetzelfde water de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Versnijd de rode kool in extra fijne reepjes. Roer er hapklare stukjes komkommer, de azijn, suiker, wat chili, een snuifje zout en wat sesamzaadjes door. Roer goed om en laat marineren.
- Versnijd de zalm in hapklare stukjes. Roer er de sojasaus, sesamolie, het limoensap en wat sesamzaadjes door. Laat rusten.
- Rasp de wortel en versnijd de mango in hapklare blokjes. Snipper de koriander fijn.
- Maak de bowl door de gegaarde, eventueel afgekoelde rijst in het midden van de kom te dresseren. Schik daar enkele reepjes nori op.
- Verdeel rond de rijst de zalm, rode kool, mango, sugar snaps en geraspte wortel. Bestrooi met sesamzaadjes en gesnipperde koriander. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind