Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (18 votes cast)
Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus), 3.9 out of 5 based on 18 ratings
Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Een stevige schep stoofvlees is een geliefde klassieker. Het wordt nog lekkerder wanneer je dat stoofvlees maakt van een stevig stuk wild: everzwijn! Jeroen Meus helpt je deze winterse topper klaarmaken, vergezeld van een fris witloofslaatje en een doodgewone, gekookte aardappel. Zo lekker, en toch alledaags.
Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Een stevige schep stoofvlees is een geliefde klassieker. Het wordt nog lekkerder wanneer je dat stoofvlees maakt van een stevig stuk wild: everzwijn! Jeroen Meus helpt je deze winterse topper klaarmaken, vergezeld van een fris witloofslaatje en een doodgewone, gekookte aardappel. Zo lekker, en toch alledaags.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 30minuten 2uur
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Smelt wat boter in een ruime stoofpot (die bij voorkeur ook in de oven kan). Stoof de stukken ui rustig aan. Laat lichtjes karameliseren en roer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de plakken stek in blokjes/reepjes. Bak ze aan in een braadpan zonder vetstof.
  3. Voeg de kwartjes champignon toe aan de spekblokjes. Laat even meebakken en stort dan samen met de spekjes bij de uien.
  4. Smelt opnieuw wat boter in de braadpan en schroei de stukjes everzwijnstoofvlees. Werk in delen zodat alle stukken mooi kunnen bruinen zonder te garen.
  5. Bind de takjes tijm en blaadjes laurier samen. Doe samen met de aangebakken stukjes vlees in de stoofpot.
  6. Giet de rode wijn in de braadpan en laat opwarmen. Roer alle aanbaksels los en voeg dan de warme wijn aan de stoofpot toe.
  7. Bebloem de stoofpot en roer. Voeg daarnaast het kaneelstokje toe en kneus de andere kruiden (peperbolletjes, kruidnagels en jeneverbessen toe). Voeg ze toe in een thee-ei (of dichtgeknoopte koffiefilter) zodat je ze achteraf kan verwijderen.
  8. Werk de stoverij af door de sneetjes peperkoek in stukken te snijden en samen met confituur en mosterd toe te voegen. Dek af en laat minstens 2 uur in de oven op 140° garen.
  9. Maak het witloofslaatje net voor het opdienen klaar - zo blijft het lekker fris. Verwijder de buitenste bladeren en onderkantjes van de stronkjes witloof en snijd in fijne reepjes.
  10. Snipper de verse kruiden (bieslook en eventueel wat dragon) en meng onder het witloof met de mayonaise. Let op dat je niet overdrijft met de mayonaise. Werk af met een scheutje azijn en wat peper/zout.
  11. Controleer of het stoofvlees eventueel nog wat peper en/of zout nodig heeft. Serveer met het witloofslaatje en gekookte aardappelen (al zijn frietjes of kroketjes natuurlijk even goed). Smakelijk!
Notities

Geen geschikte stoofpot die in de oven kan? Je kan het stoofvlees ook een gedurende 2 uur op een zacht vuurtje laten pruttelen. Roer dan wel regelmatig, zonder de stukken vlees stuk te doen.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*