Belgische stoverij is een heerlijke klassieker, maar we zijn niet het enige land dat graag geniet van traag gegaarde blokjes rundsvlees. Wie over een slow cooker beschikt moet deze Oosterse variant zeker eens geprobeerd hebben: de pittig en toch zoete smaak is een heerlijke sensatie in combinatie met rijst en gestoomde groentjes.
Belgische stoverij is een heerlijke klassieker, maar we zijn niet het enige land dat graag geniet van traag gegaarde blokjes rundsvlees. Wie over een slow cooker beschikt moet deze Oosterse variant zeker eens geprobeerd hebben: de pittig en toch zoete smaak is een heerlijke sensatie in combinatie met rijst en gestoomde groentjes.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 4uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
4uur |
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 4 tenen knoflook
- 50 gram gember
- 1 theelepel chilivlokken
- 600 gram rundsstoverij
- 2 theelepels vijfkruidenpoeder
- 400 ml rundsbouillon
- 4 eetlepels sojasaus
- enkele eetlepels maizena
- 2 eetlepels vloeibare honing
- neutrale olie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de rode ui in reepjes, hak de tenen knoflook fijn. Schil het stukje gember en rasp fijn.
- Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Laat ui, knoflook, gember en chili even fruiten. Schep alles na enkele minuten over in de slowcooker.
- Kruid de stukken vlees met peper en zout. Schroei ze aan in dezelfde pan (voeg eventueel wat extra olie toe).
- Schep de aangebakken stukjes vlees in de slowcooker. Bestrooi met Chinees vijfkruidenpoeder.
- Overgiet het vlees met de bouillon en sojasaus. Roer om en laat 4 uur op de hoge stand of 8 uur op de lage stand garen.
- Roer kort voor het opdienen de maïzena en honing door de saus zodat ze kan indikken.
- Serveer het stoofvlees met rijst (of noedels) en gestoomde groentjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind