Met platbrood (flatbread) kan je een ruime groep ongerezen, plat brood benoemen. In dit recept kiezen we voor een snelle, handige oplossing door met een pizzabodem te werken. Belegd met mascarpone, rode ui, kappertjes, gerookte zalm en dille levert dat een onweerstaanbaar gerecht op het midden houdt tussen een Italiaanse pizza en Duitse flammkuchen met een Scandinavische toets.
Servings | Prep Time | Cook Time |
2personen | 10minuten | 10minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Rol het deeg uit en verwarm de oven volgens de instructies op de verpakking.
- Wrijf met deeg in met olijfolie en kruid met zwarte peper en grof zout.
- Schuif in de oven en laat vier à vijf minuten bakken zodat het deeg ongeveer half tot 2/3de gegaard is.
- Haal de bodem uit de oven en besmeer met de mascarpone (die lichtjes gaat smelten en vermengen met de olie, peper en zout).
- Bestrooi met de snippers rode ui en kappertjes. Laat nog een tweetal minuten verder garen in de oven.
- Haal opnieuw uit de oven en verdeel de gerookte zalm over de pizza. Schuif wederom in de oven en laat nog één minuutje verder bakken zodat de zalm enkel warmt, niet bakt.
- Versnijd in hapklare stukken, bestrooi met plukjes dille, besprenkel met nog wat olijfolie en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind