Pizza met kip en rode pesto? Het beste recept vind je hier! Pizza met kip en rode pesto? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Pizza met kip en rode pesto

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pizza met kip en rode pesto
Recept Afdrukken
Pizza: altijd een succes! En hoewel er niets mis is met de eeuwige klassiekers, is een beetje variatie ook leuk. Zo is deze pizza helemaal Italië en toch verrassend: malse stukjes kip, rode pesto en buffelmozzarella. Heerlijk genieten!
Pizza met kip en rode pesto
Recept Afdrukken
Pizza: altijd een succes! En hoewel er niets mis is met de eeuwige klassiekers, is een beetje variatie ook leuk. Zo is deze pizza helemaal Italië en toch verrassend: malse stukjes kip, rode pesto en buffelmozzarella. Heerlijk genieten!
Servings Prep Time Cook Time
2personen 20minuten 10minuten
Servings Prep Time
2personen 20minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Rol het deeg uit en verwarm de oven voor (220°).
  2. Versnijd de kipfilet in hapklare, eerder fijne stukjes.
  3. Maak de rode pesto: doe de pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, enkele blaadjes basilicum en de Parmezaanse kaas met een flinke scheut olijfolie, peper en zout in een mixer. Mix fijn tot een smeuïge pesto, voeg indien nodig meer olijfolie toe.
  4. Roer de stukjes kip door de helft van de rode pesto. Laat even marineren.
  5. Verdeel ondertussen de tomatensaus en de rest van de rode pesto over de pizzabodem. Zorg voor een dun laagje, anders wordt de pizza zompig.
  6. Bestrooi met de gemalen mozzarella. Verdeel er vervolgens de stukjes kip en enkele (gehalveerde) kerstomaatjes over.
  7. Schuif de pizza in de oven. Laat een tiental minuten bakken.
  8. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en verdeel samen met de rest van de basilicumblaadjes en rucola over de pizza. Werk af met een gulle scheut olijfolie en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*