| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 2personen | 20minuten | 10minuten |
| Servings | Prep Time |
| 2personen | 20minuten |
| Cook Time |
| 10minuten |
Ingredients
- 1 rol rechthoekig pizzadeeg
- 1 kipfilet
- 1 teen knoflook
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 1 koffielepel geroosterde pijnboompitjes
- 10 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 50 gram mozarella geraspt
- 8 eetlepels tomatensaus
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 handvol kerstomaten
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 1 handvol rucola
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Rol het deeg uit en verwarm de oven voor (220°).
- Versnijd de kipfilet in hapklare, eerder fijne stukjes.
- Maak de rode pesto: doe de pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, enkele blaadjes basilicum en de Parmezaanse kaas met een flinke scheut olijfolie, peper en zout in een mixer. Mix fijn tot een smeuïge pesto, voeg indien nodig meer olijfolie toe.
- Roer de stukjes kip door de helft van de rode pesto. Laat even marineren.
- Verdeel ondertussen de tomatensaus en de rest van de rode pesto over de pizzabodem. Zorg voor een dun laagje, anders wordt de pizza zompig.
- Bestrooi met de gemalen mozzarella. Verdeel er vervolgens de stukjes kip en enkele (gehalveerde) kerstomaatjes over.
- Schuif de pizza in de oven. Laat een tiental minuten bakken.
- Scheur de buffelmozzarella in stukjes en verdeel samen met de rest van de basilicumblaadjes en rucola over de pizza. Werk af met een gulle scheut olijfolie en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind