Voor een lekkere pastabereiding hoef je niet uitzonderlijk origineel te zijn. De ultieme basis uit de Italiaanse keuken waar je altijd op kan rekenen: tomatensaus! In dit recept gaan we aan de slag met kippengehakt, fijne kruiden en een resem groentjes. Een heel fijn en smaakvol resultaat gegarandeerd, voor jong en oud!
Voor een lekkere pastabereiding hoef je niet uitzonderlijk origineel te zijn. De ultieme basis uit de Italiaanse keuken waar je altijd op kan rekenen: tomatensaus! In dit recept gaan we aan de slag met kippengehakt, fijne kruiden en een resem groentjes. Een heel fijn en smaakvol resultaat gegarandeerd, voor jong en oud!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 400 gram penne bij voorkeur volkoren
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 400 gram kippengehakt
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 1 glas rode wijn
- 100 gram zwarte olijven ontpit
- 800 gram tomatenblokjes blik
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 snuifje komijn
- 1 snuifje chilipoeder
- enkele takjes tijm
- enkele takjes oregano
- 1 blaadje laurier
- 150 gram geraspte mozzarella
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de pasta aan de kook in een royale hoeveelheid gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Snipper en fruit ondertussen de rode ui en het teentje knoflook in een scheut olijfolie in een ruime kookpot.
- Voeg het kippengehakt toe en bak rul op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
- Versnijd de courgette en wortelen in fijne stukjes. Voeg toe aan het gehakt en laat even meebakken.
- Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Doe er dan de olijven en tomatenblokjes bij.
- Bind de kruiden (oregano, tijm en laurier) samen tot een kruidentuiltje. Voeg samen met een beetje komijn, chili en gerookt paprikapoeder toe.
- Laat de saus minstens 15 minuutjes pruttelen op een laag vuur.
- Roer de gegaarde pasta onder de saus en werk het geheel naar smaak af met peper en zout.
- Stort uit in een ovenschaal en bestrooi met geraspte mozzarella. Zet 10 minuutjes (of tot de kaas goudbruin is) onder de grill. Smakelijk!
Notities
De laatste stap kan je gerust overslagen, de pasta is ook erg lekker zonder de gegratineerde mozzarella. Serveer de pasta gewoon zo, of voorzie wat vers geraspte Parmezaanse kaas.
Deel dit Recept
Speak Your Mind