Servings | Prep Time | Cook Time |
8personen | 10minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
8personen | 10minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- Kippengehaktballen
- 600 gram kippengehakt
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie
- 3 eetlepels fijngesnipperde koriander
- 1 snuifje chilipoeder
- 1 snuifje gerookt paprikapoeder
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- peper en zout
- Tomatensaus
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 eetlepel tomatenconcentraat
- 3 takjes tijm
- 1 blad laurier
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels balsamico
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Meng alle ingrediënten voor de kippengehaktballetjes door elkaar. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Verhit een ruime braadpan met een scheutje olijfolie.
- Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een kleine pingpongbal. Bak ze rondom goudbruin in de hete olie.
- Snipper ondertussen de rode ui en teentjes knoflook fijn voor de tomatensaus.
- Stoof aan in een een scheutje olijfolie. Roer dan het tomatenconcentraat erdoor en laat even aanbakken.
- Voeg de stukjes tomaat samen met de takjes tijm, het blad laurier, de honing en balsamico toe. Roer om en laat eventjes pruttelen.
- Werk de saus af door tijm en laurier te verwijderen en naar smaak af te kruiden met peper en zout.
- Meng de gehaktballen door de tomatensaus en serveer warm. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind