VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat
Fan van tapas? Dan ken je albondigas: gehaktballetjes in een tomatensausje. Ontdek in dit recept een variant met kippengehakt en koriander op de Spaanse klassieker. Perfect als apero, winter of zomer!
Gerecht
Aperitiefhapje
,
Tapas
,
Voorgerecht
Keuken
Spaans
Gelegenheid
Feestelijk
,
Speciale gelegenheid
,
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Gevogelte
,
Kip
,
Vlees
Niveau
Beginner
Servings
Prep Time
8
personen
10
minuten
Cook Time
10
minuten
Servings
Prep Time
8
personen
10
minuten
Cook Time
10
minuten
Ingredients
Kippengehaktballen
600
gram
kippengehakt
1
sjalot
fijngesnipperd
2
eetlepels
fijngesnipperde peterselie
3
eetlepels
fijngesnipperde koriander
1
snuifje
chilipoeder
1
snuifje
gerookt paprikapoeder
1
ei
50
gram
paneermeel
peper en zout
Tomatensaus
1
rode ui
2
tenen
knoflook
400
gram
tomatenblokjes (blik)
1
eetlepel
tomatenconcentraat
3
takjes
tijm
1
blad
laurier
1
eetlepel
honing
2
eetlepels
balsamico
peper en zout
Instructions
Meng alle ingrediƫnten voor de kippengehaktballetjes door elkaar. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Verhit een ruime braadpan met een scheutje olijfolie.
Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een kleine pingpongbal. Bak ze rondom goudbruin in de hete olie.
Snipper ondertussen de rode ui en teentjes knoflook fijn voor de tomatensaus.
Stoof aan in een een scheutje olijfolie. Roer dan het tomatenconcentraat erdoor en laat even aanbakken.
Voeg de stukjes tomaat samen met de takjes tijm, het blad laurier, de honing en balsamico toe. Roer om en laat eventjes pruttelen.
Werk de saus af door tijm en laurier te verwijderen en naar smaak af te kruiden met peper en zout.
Meng de gehaktballen door de tomatensaus en serveer warm. Smakelijk!