Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst? Het beste recept vind je hier! Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst
Recept Afdrukken
Geen betere combo dan kip en rijst. Hoe je die twee combineert kan op talloze manieren, op z'n Mexicaans bijvoorbeeld! Leer in dit recept hoe je zonder moeite een alledaagse portie comfort food op tafel zet die toch voedzaam en vers is!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 20minuten 20minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Breng de rijst aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de rode ui en knoflook fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een pan.
  3. Versnijd de paprika in grove stukken. Voeg toe aan de pan en laat aanbakken.
  4. Laat de rode bonen en maïs uitlekken. Roer dan door de paprika. Breng op smaak met peper, zout, chili, komijn, paprikapoeder en oregano.
  5. Versnijd aansluitend de kipfilets in reepjes. Kruid met peper en zout.
  6. Giet de gegaarde rijst af en roer door de groentjes. Laat nog even aanbakken op een matig vuur. Roer regelmatig en kruid bij naar wens.
  7. Bestuif de kipreepjes met bloem. Wentel dan door de losgeklopte eieren en daarna in de panko tot ze goed ingepakt zijn.
  8. Verhit een royale scheut arachideolie in een hoge pan. Bak de kipreepjes aan tot ze rondom goudbruin zijn. Kruid royaal met kippenkruiden.
  9. Werk de rijst af met vers gesnipperde koriander. Serveer met de avocado (versnijd in fijne partjes) en knapperige kipreepjes. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*