Gegrilde kippenboutjes zijn altijd een succes. Je kan ze op talloze manieren kruiden en combineren naar hartenlust. Het receptenteam van Colruyt bedacht een pittig gerecht met Griekse pasta: klein, smeuïg en ter grootte van een rijstkorrel. Aangevuld met stukjes courgette en flink wat kruiden levert dat een heerlijk alledaags gerechtje op.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 45minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kruid de kippendijen met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
- Hak intussen knoflook, munt en koriander fijn. Versnijd de courgette in blokjes.
- Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime braadpan. Bak de kippendijen langs elke kant een drietal minuten aan.
- Voeg tomatenpuree met zo'n 2,5 dl water, de gesnipperde knoflook, munt en koriander, piment d'espelette, korianderpoeder, kurkuma, saffraan toe. Roer om, dek af en laat 45 minuten pruttelen.
- Bak ondertussen de courgetteblokjes op in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Gaar aansluitend de pasta volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water.
- Roer de courgetteblokjes net voor het einde van de gaartijd door de saus van de kip.
- Roer de pasta door het merendeel van de saus. Werk af met de kippenbouten erbovenop en eventueel nog wat vers gesnipperde kruiden. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind