VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kippenstoofpotje met Griekse pasta (Colruyt)
Gegrilde kippenboutjes zijn altijd een succes. Je kan ze op talloze manieren kruiden en combineren naar hartenlust. Het receptenteam van Colruyt bedacht een pittig gerecht met Griekse pasta: klein, smeuïg en ter grootte van een rijstkorrel. Aangevuld met stukjes courgette en flink wat kruiden levert dat een heerlijk alledaags gerechtje op.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de kippendijen met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Hak intussen knoflook, munt en koriander fijn. Versnijd de courgette in blokjes.
  3. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime braadpan. Bak de kippendijen langs elke kant een drietal minuten aan.
  4. Voeg tomatenpuree met zo’n 2,5 dl water, de gesnipperde knoflook, munt en koriander, piment d’espelette, korianderpoeder, kurkuma, saffraan toe. Roer om, dek af en laat 45 minuten pruttelen.
  5. Bak ondertussen de courgetteblokjes op in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Gaar aansluitend de pasta volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water.
  7. Roer de courgetteblokjes net voor het einde van de gaartijd door de saus van de kip.
  8. Roer de pasta door het merendeel van de saus. Werk af met de kippenbouten erbovenop en eventueel nog wat vers gesnipperde kruiden. Smakelijk!