Een mals kippenboutje is een fantastische keuze in talloze situaties. Als hapje, op de barbecue, in een ovengerecht,... In dit recept presenteren we een extra zomerse variant dankzij een simpele marinade van limoncello. Dit typisch Italiaanse drankje op basis van citroen heeft de perfecte frisheid om kippenboutjes naar een ander niveau te tillen!
Een mals kippenboutje is een fantastische keuze in talloze situaties. Als hapje, op de barbecue, in een ovengerecht,... In dit recept presenteren we een extra zomerse variant dankzij een simpele marinade van limoncello. Dit typisch Italiaanse drankje op basis van citroen heeft de perfecte frisheid om kippenboutjes naar een ander niveau te tillen!
| Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
| 4personen | 15minuten | 35minuten | 1uur |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time | Passive Time |
| 35minuten | 1uur |
Ingredients
- 8 kippenbouten
- 4 tenen knoflook
- 2 limoenen
- enkele takjes tijm
- 2 dl limoncello
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schik de kippenbouten in een ovenschaal.
- Plet de knoflook. Rasp wat zeste van de limoenen en pers het sap er uit. Meng samen met de limoncello en flink wat olijfolie tot een een marinade.
- Breng de marinade voldoende op smaak met peper en zout. Voeg ook de takjes tijm toe.
- Overgiet de kippenbouten met de marinade en wrijf alles goed in met je handen.
- Dek af en laat minstens een uur, bij voorkeur enkele uren, marineren.
- Verwarm de oven voor op 180° (of stook de barbecue heet). Bak de gemarineerde bouten gedurende 30 à 45 minuten tot ze helemaal gaar zijn.
- Draai de bouten tijdens het bakken regelmatig om en wrijf herhaaldelijk in met de marinade.
- Laat wanneer de bouten bijna klaar zijn de marinade nog even opkoken tot een stroperige saus. Overgiet er de bouten mee en serveer warm. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind