Voor dit recept duikt Piet in de goedbewaarde geheimen van de bomma. Een authentiek en toch verrassend recept uit grootmoeders keuken, met andere woorden: malse stukken haas in een verfijnde saus op basis van rode wijn en chocolade. Niet bijzonder veel werk, wel verrassend en zelfs behoorlijk feestelijk.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 3uur |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Bak de stukken haas aan in bruisende boter in een ruime stoofpot (werk eventueel in delen). Kruid met peper en zout.
- Haal de stukken haas uit de pan en voeg een vers klontje boter toe. Stoof de spekreepjes met de gesnipperde uien, tijm en laurier aan.
- Voeg de stukken haas terug toe en bestuif met de bloem. Roer goed om en laat even aanbakken.
- Blus met de rode wijn en groentebouillon. Roer alle aanbaksels goed en los en breng aan de kook.
- Smeer de peperkoek in met de mosterd. Voeg samen met de chocolade toe aan het stoofpotje.
- Laat minstens 3 uur stoven op een zacht vuur zodat het vlees heerlijk mals wordt.
- Werk af met peper, zout en vers gesnipperde peterselie. Serveer met appelmoes en/of seizoensgroentjes en een aardappelbereiding naar wens. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind