Haas van de bomma (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier! Haas van de bomma (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Haas van de bomma (Piet Huysentruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Haas van de bomma (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Voor dit recept duikt Piet in de goedbewaarde geheimen van de bomma. Een authentiek en toch verrassend recept uit grootmoeders keuken, met andere woorden: malse stukken haas in een verfijnde saus op basis van rode wijn en chocolade. Niet bijzonder veel werk, wel verrassend en zelfs behoorlijk feestelijk.
Haas van de bomma (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Voor dit recept duikt Piet in de goedbewaarde geheimen van de bomma. Een authentiek en toch verrassend recept uit grootmoeders keuken, met andere woorden: malse stukken haas in een verfijnde saus op basis van rode wijn en chocolade. Niet bijzonder veel werk, wel verrassend en zelfs behoorlijk feestelijk.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 20minuten 3uur
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
3uur
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Bak de stukken haas aan in bruisende boter in een ruime stoofpot (werk eventueel in delen). Kruid met peper en zout.
  2. Haal de stukken haas uit de pan en voeg een vers klontje boter toe. Stoof de spekreepjes met de gesnipperde uien, tijm en laurier aan.
  3. Voeg de stukken haas terug toe en bestuif met de bloem. Roer goed om en laat even aanbakken.
  4. Blus met de rode wijn en groentebouillon. Roer alle aanbaksels goed en los en breng aan de kook.
  5. Smeer de peperkoek in met de mosterd. Voeg samen met de chocolade toe aan het stoofpotje.
  6. Laat minstens 3 uur stoven op een zacht vuur zodat het vlees heerlijk mals wordt.
  7. Werk af met peper, zout en vers gesnipperde peterselie. Serveer met appelmoes en/of seizoensgroentjes en een aardappelbereiding naar wens. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*