VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Haas van de bomma (Piet Huysentruyt)
Voor dit recept duikt Piet in de goedbewaarde geheimen van de bomma. Een authentiek en toch verrassend recept uit grootmoeders keuken, met andere woorden: malse stukken haas in een verfijnde saus op basis van rode wijn en chocolade. Niet bijzonder veel werk, wel verrassend en zelfs behoorlijk feestelijk.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
3uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
3uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Bak de stukken haas aan in bruisende boter in een ruime stoofpot (werk eventueel in delen). Kruid met peper en zout.
  2. Haal de stukken haas uit de pan en voeg een vers klontje boter toe. Stoof de spekreepjes met de gesnipperde uien, tijm en laurier aan.
  3. Voeg de stukken haas terug toe en bestuif met de bloem. Roer goed om en laat even aanbakken.
  4. Blus met de rode wijn en groentebouillon. Roer alle aanbaksels goed en los en breng aan de kook.
  5. Smeer de peperkoek in met de mosterd. Voeg samen met de chocolade toe aan het stoofpotje.
  6. Laat minstens 3 uur stoven op een zacht vuur zodat het vlees heerlijk mals wordt.
  7. Werk af met peper, zout en vers gesnipperde peterselie. Serveer met appelmoes en/of seizoensgroentjes en een aardappelbereiding naar wens. Smakelijk!