Wie niet zo dol is op taaie of doorbakken zalm doet er goed aan om de vis te pocheren: slechts kort garen in water of een bouillon. Het receptenteam van Colruyt vult dat eenvoudige en altijd succesvolle idee aan met enkele gebakken scampi's en een warm tartaarsausje tot een alledaags en toch feestelijk gerecht.
Wie niet zo dol is op taaie of doorbakken zalm doet er goed aan om de vis te pocheren: slechts kort garen in water of een bouillon. Het receptenteam van Colruyt vult dat eenvoudige en altijd succesvolle idee aan met enkele gebakken scampi's en een warm tartaarsausje tot een alledaags en toch feestelijk gerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 4 zalmhaasjes vers of diepvries
- 200 gram scampi gepeld
- 0,25 citroen
- 4 takjes peterselie
- 1 dl room
- 2 eidooiers
- 1 koffielepel kappertjes
- 1 koffielepel bloem
- 1 blokje visbouillon
- 1 koffielepel dragon gedroogd
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng 5 dl water aan de kook en voeg het blokje visbouillon toe.
- Voeg de stukken zalm toe en laat pocheren. Werk je met verse zalm volstaan 2 à 3 minuten. Gebruik je diepgevroren zalm reken je best op 10 minuten.
- Voeg kort voor het einde van de gaartijd de scampi's toe. Dek af, haal van het vuur en zet opzij.
- Snipper de peterselie en kappertjes fijn. Doe samen met de eidooiers en bloem in een steelplan. Klop op.
- Voeg de room en 1 dl kookvocht van de zalm toe. Laat indikken op een zacht vuur terwijl je regelmatig roert.
- Werk de warme tartaarsaus af met een beetje citroensap, gedroogde dragon, peper en zout.
- Serveer de gepocheerde stukken zalm, overgoten met een flinke lepel warme tartaar en enkele scampi. Lekker met gestoomde groentjes en gekookte of gebakken aardappelen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind