Ovenschotels klaarmaken is altijd een toffe manier van koken: minimaal werk voor een maximaal resultaat. Dit lekker receptje van Jamie Oliver bevat de perfecte combo van smaak en eenvoud. Perfect als je een restje kip hebt. Echte comfort food!
Ovenschotels klaarmaken is altijd een toffe manier van koken: minimaal werk voor een maximaal resultaat. Dit lekker receptje van Jamie Oliver bevat de perfecte combo van smaak en eenvoud. Perfect als je een restje kip hebt. Echte comfort food!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 350 gram pasta conchiglie, farfalle,...
- 2 stuks prei grof versneden
- 2 teentjes look gepeld en geplet
- 100 ml kippenbouillon
- 100 ml witte wijn
- 150 gram erwtjes diepvries
- 200 gram gekookte kip in stukjes
- 225 ml melk
- 250 gram ricotta
- 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de pasta aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Giet de pasta af net voor die helemaal gegaard is. Overgiet meteen met koud water en besprenkel met wat olijfolie.
- Smelt een klontje boter in een pan. Fruit de stukjes prei tot ze zacht worden (een tiental minuutjes). Voeg dan de geplette look toe en laat nog even bakken.
- Blus met de witte wijn en kippenbouillon. Roer om en laat tien minuten pruttelen totdat het merendeel van het vocht verdampt is.
- Haal van het vuur en roer er de diepgevroren erwtjes onder zodat ze kunnen ontdooien maar knapperig blijven.
- Meng de pasta met de prei, stukjes kip, melk en twee derde van de ricotta in een ruime ovenschaal. Kruid met peper en zout tijdens het mengen.
- Verdeel de rest van de ricotta over de ovenschotel, strooi er de Parmezaan over en besprenkel met nog wat olijfolie.
- Laat 25 minuutjes bakken op 180°. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind