Zalm en spinazie zijn een klassieke match made in heaven. Wist je echter dat deze succesvolle basiscombinatie prima aangevuld kan worden met groene curry? Serveer met rijst of noedels om een heerlijk stoofpotje op tafel te toveren dat snel klaar is én een fraaie brug vormt tussen de Europese en Aziatische keuken.
Zalm en spinazie zijn een klassieke match made in heaven. Wist je echter dat deze succesvolle basiscombinatie prima aangevuld kan worden met groene curry? Serveer met rijst of noedels om een heerlijk stoofpotje op tafel te toveren dat snel klaar is én een fraaie brug vormt tussen de Europese en Aziatische keuken.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 800 gram zalmfilet
- 2 stengels prei
- 250 gram babyspinazie
- 1 bosje dille
- 2 dl kokosroom
- 2 eetlepels groene curry
- 4 dl visfond
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de preistingels in ringen. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een ruime pan.
- Overgiet na vijf minuten aanbakken met de kokosroom en visfond.
- Roer de groene curry door de saus (tip: gebruik niet meteen alles, het gerecht hoeft niet te pikant te zijn). Breng zachtjes aan de kook.
- Versnijd de zalmfilet(s) in kleinere stukken (ca. 6 op 6 cm) en bestrooi met een weinig peper en zout.
- Roer de spinazie door de saus. Schik er dan de stukken zalm op en laat ongeveer 10 minuten pruttelen, tot de stukken zalm nét gaar zijn.
- Snipper flink wat dille en bestrooi er de curry net voor het opdienen mee. Serveer met rijst of noedels. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind