Coquilles hebben zo'n verfijnde smaak dat ze weinig extra nodig hebben om te schitteren. Dit hapje kiest voor een pure, winterse smaak als gezelschap: pastinaak. De zachte maar karaktervolle smaak van deze typische wintergroente zorgt voor een feestelijk hapje waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan.
Coquilles hebben zo'n verfijnde smaak dat ze weinig extra nodig hebben om te schitteren. Dit hapje kiest voor een pure, winterse smaak als gezelschap: pastinaak. De zachte maar karaktervolle smaak van deze typische wintergroente zorgt voor een feestelijk hapje waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 coquilles
- 1 pastinaak
- 1 scheutje melk
- 1 takje tijm
- 1 takje peterselie
- enkele druppels truffelolie walnotenolie kan ook
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Dep de coquilles droog. Kruid licht met peper en zout. Laat ze op kamertemperatuur komen.
- Schil de pastinaak en versnijd in blokjes. Kook gaar in gezouten water met een scheutje melk.
- Giet de gegaarde pastinaakblokjes af en mix tot een verfijnde crème. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Houd warm.
- Smelt een klontje boter in een pan. Bak de coquilles kort langs elke kant aan tot ze goudbruin zijn.
- Lepel in een klein kommetje of glaasje per persoon wat pastinaakcrème. Schik daar één coquille op.
- Werk elk hapje af met een paar verse tijmblaadjes, een plukje peterselie en een klein scheutje truffelolie. Smakelijk!
Notities
Wens je er een volwaardiger voorgerechtje van te maken? Verdubbel of verdriedubbel dan de portie per persoon.
Deel dit Recept
Speak Your Mind