De fijnzinnige naam van deze cocktail doet, terecht, veel goeds vermoeden. Volgens sommige bronnen was het een drankje dat in Franse bordelen diende als aperitief voor de meisjes van lichte zeden. Of dat klopt is een vraagteken, dat deze fris-zoete cocktail het proeven waard is staat wel vast!
De fijnzinnige naam van deze cocktail doet, terecht, veel goeds vermoeden. Volgens sommige bronnen was het een drankje dat in Franse bordelen diende als aperitief voor de meisjes van lichte zeden. Of dat klopt is een vraagteken, dat deze fris-zoete cocktail het proeven waard is staat wel vast!
Porties | Prep Tijd |
1cocktail | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
1cocktail | 5minuten |
Ingrediënten
- 3 cl witte rum
- 3 cl triple sec
- 3 cl cognac
- 2 cl vers limoensap
- ijs
- 1 partje citrus afwerking
Porties: cocktail
Ingrediënten
Porties: cocktail
|
Instructies
- Vul een shaker met ijs en overgiet met de rum, triple sec en cognac.
- Schud goed. Strain daarna (uitschenken zonder het ijs van de shaker) in een gekoeld cocktailglas.
- Werk af met een partje citrus (limoen, sinaas,...) naar wens.
Deel dit Recept
Speak Your Mind