Een regelrechte klassieker die helemaal niet zo moeilijk om maken: appelbollen! Deze lekkernij is vooral in de provincie Antwerpen populair op 'Verloren maandag', maar past het hele jaar door op eender welke gelegenheid. Lekker als zoet tussendoortje of heerlijk nagerecht.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4appelbollen | 15minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: appelbollen
|
Instructions
- Schil de appelen zorgvuldig en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Leg de appelen op een vierkant blad bladerdeeg (gebruik bij voorkeur bakschaaltjes) en schik ze op een ovenschaal.
- Meng de zachte boter met kristalsuiker en kaneel. Vul met dit mengsel de appelen.
- Leg op elke appelbol een tweede blad bladerdeeg. Druk aan en boetseer het deeg mooi rond de appel, overbodige delen bladerdeeg snijd je eventueel weg.
- Klop het ei los en bestrijk er de appelbollen mee. Bestrooi met poedersuiker en laat 20 à 25 minuten bakken op 200°.
- Serveer de appelbollen warm, bestrooi ze met nog wat poedersuiker net voor het opdienen. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind