Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
6personen | 30minuten | 20minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 30minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
20minuten | 1uur |
Ingrediënten
- 170 gram boter op kamertemperatuur
- 150 gram bloemsuiker
- 300 gram bloem gezeefd
- 1 snuifje zout
- 4 eidooiers
- enkele eetlepels rode confituur aardbei, rode vruchten,...
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng de malse boter met de suiker, bloem, zout en eidooiers tot een stevig deeg.
- Rol het deeg in plastic folie en laat minstens één uur (eventueel de hele nacht) rusten in de koelkast.
- Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot het nog enkele millimeters dik is.
- Steek met een ronde vorm de koekjes uit. Druk in de helft van de rondjes een hartje uit.
- Besmeer de volledige rondjes met een beetje confituur, wees zuinig langs de kanten.
- Leg op elk rondje besmeerd met confituur een rondje waar een hartje werd uit gedrukt. Druk zachtjes aan en vul het hartje (desgewenst) zorgvuldig met nog wat confituur.
- Schik alle koekjes op een bakplaat. Laat ze ongeveer 20 minuten bakken op 160°.
- Laat de love cookies afkoelen en serveer met koffie, thee of een glaasje malse schuimwijn voor wanneer het echt romantisch mag zijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind