Ricotta | - deel 2 Ricotta | - deel 2

 

Recepten - ricotta

Fettucinne met garnalen in een tomaat-venkelsaus en ricotta

Fettucinne met garnalen in een tomaat-venkelsaus en ricotta
Een lekkere pasta gaat er altijd in. Het fijnste aan pastabereidingen is dat je steeds weer alle kanten uit kan. In dit simpele recept worden lekkere garnalen gecombineerd met de fijne smaak van venkel. Wat romige ricotta zorgt voor een smeuïg resultaat dat absoluut het proberen waard is.

Rigatoni met tomatensaus en gegrilde aubergine (Jamie Oliver)

Rigatoni met tomatensaus en gegrilde aubergine (Jamie Oliver)
Wat maakt recepten met pasta zo populair? Ze zijn meestal makkelijk, hebben weinig ingrediënten of lastige kooktechnieken mogelijk, zijn veelal relatief gezond en kunnen perfect zonder vlees. Wat meteen perfecte omschrijving is voor deze supermakkelijke pasta van Jamie Oliver.

Met ricotta gevulde en in rauwe ham gewikkelde kipfilets (Gordon Ramsay)

Met ricotta gevulde en in rauwe ham gewikkelde kipfilets (Gordon Ramsay)
Een kipfilet is op zich een eenvoudig, zelfs ietwat saai, ingrediënt. Dit recept, oorspronkelijk van de Britse topchef Gordon Ramsay, brengt zo'n filet naar een heel nieuw, zuiders niveau: gevuld met ricotta en omwikkeld met rauwe ham (Parma, Serrano,...).

Courgetterolletjes met gedroogde ham en ricotta

Courgetterolletjes met gedroogde ham en ricotta
Lekkere hapjes zijn niet te versmaden. Denk maar aan zalige Spaanse tapa's: verfijnd, gevarieerd en altijd lekker. Deze courgetterolletjes passen perfect binnen die beschrijving.

Vegetarische spaghetti met ricottapesto en aubergine

Vegetarische spaghetti met ricottapesto en aubergine
Vegetarisch koken hoeft niet saai te zijn, met wat inspiratie en smaakvolle ingrediënten hoef je zelfs niet aan vlees te denken. Dit mediterraans getint recept laat je aan de slag gaan met lekkers als aubergine, oesterzwammen en ricotta.