Recepten - lente-uitje
Maleisische kip (slowcooker)
Het grote voordeel aan een slowcooker is dat alle smaken lekker veel tijd krijgen om rustig te ontwikkelen. Stoofpotjes profiteren extra van zo'n kookproces. Dit stoofpotje is gebaseerd op een klassieke bereiding uit Maleisië, met kokos, zoete aardappel en kip. Heerlijk verfijnde en toch alledaagse kost waar je zelf geen uren voor in de keuken hoeft te staan.
Tags: Aziatisch, bruine suiker, comfort food, comfortabel, crockpot, curry, kerrie, kip, kippenbouten, kippenbovenbouten, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, langzaam koken, look, makkelijk, Oosters, Orientaals, pinda, pindakaas, slow cooker, slowcooker, smaakvol, soja, sojasaus, tomaten, tomatenblokjes, traag gegaard, traag koken, vissaus, zoete aardappel
Gezonde kip-currysalade (Sandra Bekkari)
Als je gezonder wil eten volstaat het niet om enkel 's avonds een extra inspanning te leveren. Onze klassieke broodmaaltijden met lekker veel beleg zijn veelal caloriebommen met weinig gezonde voedingstoffen. Zelf je beleg klaarmaken kan een enorme verandering zijn, vraag dat maar aan Sandra Bekkari die in dit recept een echte klassieker in een mager - maar zeker zo lekker - jasje steekt.
Witloof-champignonsoep
Een smakelijk soepje past altijd. Hoewel de eenvoud van één groente erg lekker is, kan een combinatie zeker zo goed smaken. In dit recept leer je de bittere en frisse smaak van witloof combineren met de ronde en volle smaak van champignons.
Tags: boerenkost, bouillon, Brussels lof, champignon, eenvoudig, gemixt, groentebouillon, lente-ui, lunch, makkelijk, mixen, mixer, paddenstoel, paddenstoelen, Parijse champignons, simpel, snel, soep, ui, vegan, vegetarisch, veggie, vlug, voorgerecht, warm, witlof, witloof