Recepten - kalkoenlapjes

Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen

Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen
Kalkoen is een klassieker die tijdens de kerstdagen niet mag ontbreken. Indien juist bereid is het sappige vlees de perfecte basis voor allerlei feestelijke gerechten. Een gebraden kalkoen vraagt veel aandacht, vandaar dat een simpele rollade veelal interessanter is. In dit recept gaan we aan de slag met een feestelijke vulling en passende garnituren. Jouw kerstfeest kan met dit recept niet meer stuk!

Oosters stoofpotje met kalkoenreepjes

Oosters stoofpotje met kalkoenreepjes
Bij het woord 'stoofpotje' denken we vaak (en graag) aan onze West-Europese keuken. Stevige stoofgerechten zoals hutsepot en stoofvlees zijn immers heel typisch voor onze streken. Je kan echter net zo goed met oosterse, en daardoor iets elegantere, ingrediënten lekkere stoofpotjes maken. In dit recept gaan we aan de slag met kerrie, kokos, knapperige groentjes en fijne kalkoenreepjes. Lekker!

Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes

Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes
Wist je dat de beste pastabereidingen vooral eenvoudig moeten zijn? Zo kan je immers alle focus op de pasta houden, met toevoeging van slechts enkele - maar smakelijke - ingrediënten. Precies zoals dit recept: behalve lekkere spaghetti, maak je met malse kalkoenreepjes en fijne aubergineschijfjes een lekkere maar supersimpele pasta!

Spinazietaartje met mini-kalkoenrollade

Spinazietaartje met mini-kalkoenrollade
Met voorgerechtjes experimenteren is altijd leuk. Doordat het kleinere porties zijn, is er wat meer speelruimte. Ook restjes kunnen altijd van pas komen? Heb je nog wat puree over? Met dit receptje maak je er een erg leuk en origineel hapje van.

Kalkoenrollade met spinazieroom

Kalkoenrollade met spinazieroom
Aan de hand van dit recept kan je zonder al te veel moeite iets feestelijks op tafel toveren dat altijd past en je gasten positief zal verrassen.