Na een uitgebreid diner is een lekker dessert nooit overbodig, al kan het soms vervelend veel werk vragen. Probeer daarom dit belachelijk eenvoudig receptje eens. Voor de echte zoetekauw, in een handomdraai klaar én origineel. Je hoeft enkel de thee en de koffie nog klaar te zetten.
Na een uitgebreid diner is een lekker dessert nooit overbodig, al kan het soms vervelend veel werk vragen. Probeer daarom dit belachelijk eenvoudig receptje eens. Voor de echte zoetekauw, in een handomdraai klaar én origineel. Je hoeft enkel de thee en de koffie nog klaar te zetten.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 2minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 2minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 100 gram noga (nougat) met noten Zonder of met fruit kan evengoed, naar wens.
- 4 eetlepels esdoornsiroop
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breek de reep noga in gelijke stukken van zo'n 25 à 50 gram persoon. Meer hoeft echt niet, dit is een behoorlijk zoet en zwaar dessertje.
- Leg elk stukje noga in een klein kommetje en giet er rustig één eetlepel esdoornsiroop over. Meer kan, indien het écht zoet mag zijn en je de specifieke smaak sterker prominenter wil maken.
- Zet de potjes zo'n 5 à minuten onder een hete grill. De noga is klaar eenmaal deze begint te smelten en de bovenkant mooi gekarameliseerd is. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind