Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 1 kg loskokende aardappelen
- 1 scheutje melk
- 1 eidooier
- 1 klontje boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid water.
- Giet de aardappelen, eenmaal goed gegaard, af. Stamp fijn met een pureestamper (met de textuur kan je afwisselen voor beperkt of net veel te stampen).
- Voeg een klontje boter, de eidooier en een scheutje melk toe. Breng daarnaast op smaak met voldoende zout, peper en nootmuskaat. Smakelijk!
Recipe Notes
Een echte stoemp is nooit afgemeten perfect. Je kan naar smaak variëren en aanpassen, zo zijn het klontje boter en de eidooier lekker maar niet noodzakelijk. Ook met de hoeveelheid melk kan je naar wens variëren. Graag een groente-stoemp? Gaar de gekozen groente(s) gewoon mee met de stukken aardappel.
Share this Recipe
Speak Your Mind