Eenvoud siert, ook in de keuken. Met een uitgelezen selectie aan ingrediënten tover je de lekkers en meest pure gerechten op tafel. Deze zomerse klassieker is daar een bijzonder goed voorbeeld van, het ideale aperitiefje of voorgerechtje op een warme dag!
Eenvoud siert, ook in de keuken. Met een uitgelezen selectie aan ingrediënten tover je de lekkers en meest pure gerechten op tafel. Deze zomerse klassieker is daar een bijzonder goed voorbeeld van, het ideale aperitiefje of voorgerechtje op een warme dag!
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 10minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 10minuten |
Ingredients
- 4 tomaten
- 200 gram mozzarella Kies echte buffelmozzarella, heel wat smakelijker.
- handvol verse basilicumblaadjes
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- zwarte peper
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- De presentatie kan op ontelbare manieren, de basis is immers steeds hetzelfde. Snijd per persoon één tomaat in schijfjes van ongeveer een halve centimer dik.
- Doe hetzelfde met de mozzarella (zorg er voor dat deze, indien nodig, voldoende uitgelekt is). Leg afwisselend één schijfje tomaat en mozarella op elk bord.
- De blaadjes basilicum strooi je nonchalant over de schijfjes tomaat en mozzarella. Je kan deze ook fijn snijden, volle blaadjes zorgen echter voor een frissere en authentiekere uitstraling.
- Werk af met, naar wens; wat vers gemalen zwarte peper, enkele druppels balsamicoazijn en/of olijfolie. Serveer met dikke sneden vers wit brood met een krokante korst.
Recipe Notes
Je kan dit concept makkelijk omtoveren tot een klein hapje, ideaal tijdens de aperitief. Schuif simpelweg op een prikker één kerstomaat, een blokje mozzarella (bestaat kant-en-klaar) en één blaadje basilicum.
Share this Recipe






Speak Your Mind