Prep Tijd | Kook Tijd |
5minuten | 25minuten |
Prep Tijd |
5minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 1 Pak Bladerdeeg Rond bladerdeeg
- 4 à 5 Bananen
- Kaneel
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 1 Vanillestokje
Porties:
Ingrediënten
Porties:
|
Instructies
- Vet een ronde bakvorm in (redelijk lage bakvorm) en leg er je bladerdeeg op. Wat te veel is snijd je af.
- Bak het deeg al tien minuten in de oven, zo krijg je een krokante korst. Leg er eventueel iets op (een keukenhanddoek) zodat het deeg niet opkomt.
- Plet één banaan en voeg het zakje vanillesuiker toe (goed roeren). Als het bladerdeeg klaar is, kan je er de geplette banaan over uitstrijken.
- Snijd de andere bananen in schijfjes en leg ze mooi op de geplette banaan. Zorg dat de hele taart bedekt is. Neem ook nog de zaadjes uit de vanillestokjes en strooi samen met een snuifje kaneel over de taart.
- Zet de taart nog een kwartiertje in de oven (160°). Laat zeker niet aanbranden.
Notities
Misschien is de taart niet overdreven zoet maar daarom is ze net gezond. Je kan er eventueel nog wat kristalsuiker op strooien.
Deel dit Recept
Speak Your Mind