Tapenade is een klassieker uit de mediterraanse keuken. Deze dikke, koude saus wordt bereid met olijven, ansjovis kappertjes. Heerlijk als aperitiefhapje, of extra accent bij een zuiders-getint gerecht. Er bestaan heel wat varianten, in dit recept leer je de eenvoudige en traditionele basis.
Tapenade is een klassieker uit de mediterraanse keuken. Deze dikke, koude saus wordt bereid met olijven, ansjovis kappertjes. Heerlijk als aperitiefhapje, of extra accent bij een zuiders-getint gerecht. Er bestaan heel wat varianten, in dit recept leer je de eenvoudige en traditionele basis.
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Ingrediënten
- 100 gram ontpitte olijven groen of zwart, naar wens
- 1 eetlepel kappertjes
- 5 ansjovisfilets in olie
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout optioneel/naar wens
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Doe de olijven, kappertjes en ansjovisfilets met de olijfolie in een mixer. Mix fijn tot een smeuïge massa.
- Voeg, indien nodig, nog wat olijfolie toe. Breng tot slot, desgewenst, nog wat peper of zout toe. Ook een snuifje Provençaalse kruiden smaakt erg lekker in een traditionele tapenade.
- Serveer met brood of op toastjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind