Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)? Het beste recept vind je hier! Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zalm met za'atar en tahini (Ottolenghi)
Recept Afdrukken
Vis combineren met tahini (een smeuïge pasta van sesamzaad) is volgens Yotam Ottolenghi een niet te versmaden combinatie. In deze versie combineert hij die typische, notige smaak met zalm, za'atar (een oosterse kruidenmengeling) en sumac (een oosters kruid met een frisse smaak). Het zijn geen voor de hand liggende ingrediënten, maar aangezien het kruid zijn blijven ze lekker lang goed. Bovendien zal je ze veel vaker willen gebruiken eenmaal je deze smaakbom hebt geproefd!
Zalm met za'atar en tahini (Ottolenghi)
Recept Afdrukken
Vis combineren met tahini (een smeuïge pasta van sesamzaad) is volgens Yotam Ottolenghi een niet te versmaden combinatie. In deze versie combineert hij die typische, notige smaak met zalm, za'atar (een oosterse kruidenmengeling) en sumac (een oosters kruid met een frisse smaak). Het zijn geen voor de hand liggende ingrediënten, maar aangezien het kruid zijn blijven ze lekker lang goed. Bovendien zal je ze veel vaker willen gebruiken eenmaal je deze smaakbom hebt geproefd!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven alvast voor op 220°, dit recept is in een handomdraai klaar.
  2. Dep de stukken zalm droog en schik ze naast elkaar met de velkant naar beneden.
  3. Meng de za'atar met de sumak en besprenkel de zalmfilets met deze kruidige mengeling tot ze een mooi korstje hebben.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan die ook in de oven kan.
  5. Voeg de spinazie toe met een snuif peper en zout. Laat kort aanbakken, tot de spinazie net begint te krimpen.
  6. Schik de stukken zalm zorgvuldig op de spinazie. Besprenkel met een tweetal lepels olijfolie en schuif in de oven. Laat vijf minuten bakken.
  7. Meng ondertussen de tahini met de geplette teentjes look, een tweetal lepels vers citroensap, zo'n 100ml water en een flinke snuif zout.
  8. Haal na de vijf minuten baktijd de pan even uit de oven. Giet het mengsel let tahini rondom de stukken vis en zet opnieuw in de oven. Laat nog 5 minuten, of tot de vis gaar is, bakken.
  9. Besprenkel net voor het serveren met vers gesnipperde koriander, nog wat citroensap en olijfolie. Smakelijk!
Notities

Serveer dit kruidige gerecht bij voorkeur met knapperige stukken vers brood zodat je de saus helemaal kan opdeppen.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*