Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
De veelzijdigheid van zalm is Jeroen Meus niet ontgaan. De bekende tv-kok heeft talloze recepten met de malse vis in de hoofdrol. Van echte klassiekers, tot verrassende bereidingen zoals dit hier. Het lichtpittige mosterdkorstje op een stukje zalm is een perfecte combinatie met de frisse zuurkool en smeuïge puree. Lekker en zelfs een tikje feestelijk, zo je wil!
Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
De veelzijdigheid van zalm is Jeroen Meus niet ontgaan. De bekende tv-kok heeft talloze recepten met de malse vis in de hoofdrol. Van echte klassiekers, tot verrassende bereidingen zoals dit hier. Het lichtpittige mosterdkorstje op een stukje zalm is een perfecte combinatie met de frisse zuurkool en smeuïge puree. Lekker en zelfs een tikje feestelijk, zo je wil!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 25minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Versnijd het spek in reepjes. Bak aan in smout (of gezouten boter als je geen smout hebt).
  2. Snipper de uien fijn en voeg toe aan het gekleurde spek.
  3. Schil de appel, rasp en voeg toe aan het spek.
  4. Maak een kruidentuiltje van tijm en laurier, kneus de jeneverbessen en voeg samen met de kruidnagels toe aan het spek.
  5. Voeg de zuurkool toe en blus met de witte wijn. Roer om en laat een half uurtje pruttelen. Roer nu en dan.
  6. Schil ondertussen de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
  7. Verdeel de zalm in porties en schik ze in een beboterde ovenschaal met de velkant naar onder. Besprenkel met wat witte wijn, peper en zout.
  8. Meng de twee soorten mosterd met een klontje boter, de panko en een beetje citroensap. Verdeel over de stukjes vis.
  9. Schuif de stukken vis in een voorverwarmde oven (180°), laat bakken tot het korstje gekleurd en de vis gebakken is.
  10. Giet ondertussen de aardappelen af en stamp met een klontje boter, het eigeel en een scheutje melk tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  11. Schik op elk bord een lepel puree, een stukje vis en een lepel zuurkool. Werk (eventueel) af met waterkers en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*