Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 250 gram witloof
- 1 ui fijngesneden
- 30 gram boter
- 1 klontje Suiker
- 1 liter water
- 1 dl room
- peper en zout
- 50 gram gemalen kaas Gruyère of Emmentaler
- 50 gram grijze garnalen
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verwijder de voetjes van de stronkjes witloof en snijd fijn. Stoof, samen met de fijngesneden ui, zacht aan in de boter. Je kan eventueel wat fijngesneden witloof bijhouden voor de afwerking.
- Voeg na enkele minuten het klontje suiker toe en laat stoven tot het witloof lichtbruin is. Voeg dan het water toe en laat zachtjes koken gedurende een kwartiertje. Mix, eenmaal naar wens ingekookt, grondig.
- Breng op smaak met peper en zout. Giet, net voor het opdienen, de room bij de soep en laat warm worden.
- Garneer elk bord of kommetje met wat gemalen kaas, enkele garnalen en eventueel wat fijngesneden rauw witloof: een royaal soepje. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind