Een stoofpotje hoeft niet zwaar of winters te zijn, je kan net zo goed met lichte ingrediënten zoals vis, zeevruchten en courgette werken. Het lekkere resultaat kan je zelf proeven als je dit makkelijke recept van Colruyt volgt.
Een stoofpotje hoeft niet zwaar of winters te zijn, je kan net zo goed met lichte ingrediënten zoals vis, zeevruchten en courgette werken. Het lekkere resultaat kan je zelf proeven als je dit makkelijke recept van Colruyt volgt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 4 kabeljauwhaasjes
- 1 eetlepel bloem
- 3 sjalotten fijngesnipperd
- 2 courgettes
- 1 koffielepel tijm gedroogd
- 1 blaadje laurier
- 25 cl blond bier Postel, bijvoorbeeld
- 12 scampi gepeld
- 300 gram zeevruchtencocktail
- 1 bosje peterselie
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Wentel de stukjes kabeljauw door bloem en kruid met peper en zout.
- Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot. Bak de kabeljauwhaasjes langs beide kanten aan.
- Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat even fruiten.
- Snijd ondertussen de courgette in grove stukken. Voeg samen met de tijm en laurier toe.
- Overgiet zachtjes met het bier en bestrooi met een handvol vers gesnipperde peterselie. Roer zachtjes om, zonder de stukken vis helemaal stuk te maken.
- Dek het stoofpotje af en laat 10 minuten zachtjes garen.
- Voeg de scampi en zeevruchten net voor het opdienen toe. Laat nog een vijftal minuten verder garen. Let er alleszins op dat ze niet taai worden.
- Verwijder het laurierblaadje en kruid naar smaak af met peper en zout. Serveer met gekookte aardappelen, brood of gewoon zo. Smakelijk!
Notities
Je kan de courgette ook halveren en aanvullen met wortel. Dat geeft iets meer variatie en kleur.
Deel dit Recept
Speak Your Mind