Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Instructies
- Giet de room, vers uit de koelkast (!), in een hoge kom.
- Zet de mixer in de room, voeg de suiker toe en begin meteen op hoge snelheid te kloppen.
- Blijf mixen tot de room bijna helemaal stijf is geworden. Werk dan op zachte snelheid (of manueel) of tot de consistentie perfect is.
Notities
Tip: klop de room niet te hard of te lang op, dan kan de room gaan schiften. Je hebt dan in feite boter gemaakt, wat niet meer te herstellen is. Let ook op met slagroom kloppen op warme dagen, dan zal de room nog sneller schiften. Tot slot kan je ook altijd wat vanillesuiker toevoegen, bijzonder lekker!
Deel dit Recept
Bedankt voor de duidelijke uitleg, hier heb ik wat aan!
Ik ben Adelheid, en ik maak de slagroom zelf, het is niet voor mensen die geen boter enz lusten! Op mijn gevoel begin ik steeds met melk koken, je kan suiker vervangers nemen! Nee ik gebruik suiker en lost het al roerend op! Daarna begin ik met de koude boter toe t voegen, dit doe je in een mixer daarna voeg je eierdooiers bij je laat dit goed mixen afkoelen in een kom in koelkast 12 uren! Daarna kan je beginnen met op te kloppen, ik weeg niets af, mijn buik gevoel het lukt steeds Tip ik gebruik wel echte hoeve boter je kan het ook invriezen! Succes! Adelheid tv