Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels kappertjes op azijn
- 1 rode ui erg fijn gesnipperd
- zwarte peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd/hak de plakjes gerookte zalm met een groot mes fijn tot je een tartaar krijgt (erg fijn, bijna gemalen).
- Laat de kappertjes even uitlekken en voeg, samen met de gesnipperde rode ui, toe aan de zalm.
- Werk af met een snuifje versgemalen zwarte peper en roer goed tot alle smaken netjes vermengd zijn.
- Dresseer netjes in een compact hoopje en serveer eventueel met wat knapperige salade en/of brood.
Notities
Hoewel waanzinnig eenvoudig, is dit voorgerecht een absolute topper. Onder meer in Ierland is dit voorgerecht populair. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een zachte (bij voorkeur Ierse) Whiskey uitstekend bij dit gerechtje past.
Deel dit Recept
Heel lekker en niet moeilijk om te maken. Ons bezoek was er gek van. Aanrader!
Men kan de tartaar bereiden met een mengsel van gerookte en rauwe zalm.
Plet een avocado, voeg limoensap toe, alsook wat anijspoeder. Meng alles tenslotte met een kleine hoeveelheid anijsdrank (pastis, ouzo, Bommerlunder…)
Heerlijk en eenvoudig