De kracht van lekkere pasta-bereidingen is dat ze best zo eenvoudig mogelijk zijn. Dit minder bekende, maar authentieke, recept leerde Nigella Lawson kennen dankzij een vriendin. Ze is er sindsdien dol op: tagliatelle met geroosterde kip, rozijnen, pijnboompitjes en kruiden.
De kracht van lekkere pasta-bereidingen is dat ze best zo eenvoudig mogelijk zijn. Dit minder bekende, maar authentieke, recept leerde Nigella Lawson kennen dankzij een vriendin. Ze is er sindsdien dol op: tagliatelle met geroosterde kip, rozijnen, pijnboompitjes en kruiden.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 85minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
85minuten |
Ingredients
- 1 braadkip
- 2 takjes rozemarijn
- 50 gram rozijnen (sultana)
- 100 gram pijnboompitten
- 500 gram tagliatelle
- 3 eetlepels vers gesnipperde peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Wrijf de kip in met olijfolie, peper en zout. Schuif in een voorverwarmde oven (180°) en laat één tot anderhalf uur garen in de oven.
- Rits ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat tot slot de rozijnen weken in warm water.
- Breng kort voor de gaartijd van de kip afgelopen is een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook voor de pasta. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Haal de kip uit de oven en laat een kwartiertje rusten. Haal dan alle vlees van de botten en scheur (samen met het knapperige vel) in nonchalante stukken.
- Giet al het braadvocht van de kip in een steelpan. Voeg de gesnipperde rozemarijn, rozijnen en pijnboompitten toe.
- Laat de saus even doorkoken. Roer daarna samen met stukken kip door de pasta in een ruime (opgewarmde) kom. Werk af met de peterselie, peper, zout en nog wat olijfolie naar wens. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: serveer deze pasta zonder kaas. Vul eventueel wel aan met een slaatje.
Share this Recipe
Speak Your Mind