Niks mis met nu en dan een gouden klassieker op het menu te zetten. Sommige gerechten zijn immers snel klaar en lekker smaakvol. Zo is de combinatie pasta - spek - prei - room een waar dreamteam waar je regelmatig op kan terugvullen. Ontdek hieronder een eenvoudig basisrecept waar je niks verkeerd mee kan doen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Bak ondertussen de spekblokjes aan in een ruime, hoge pan zonder vetstof.
- Laat de spekjes om een matig vuur bakken tot ze knapperig beginnen te worden. Snipper ondertussen de preistengels fijn.
- Voeg de stukjes prei toe aan het spek. Voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en laat even bakken.
- Blus met een scheut witte wijn. Laat grotendeels verdampen, overgiet dan met de room en laat op een matig vuur indikken.
- Giet de gegaarde pasta af en roer door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus losser te maken. Kruid eventueel verder bij met peper en/of zout.
- Roer net voor het serveren een flink hand vers gesnipperde peterselie door de pasta. Serveer meteen, eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind