Niks mis met nu en dan een gouden klassieker op het menu te zetten. Sommige gerechten zijn immers snel klaar en lekker smaakvol. Zo is de combinatie pasta - spek - prei - room een waar dreamteam waar je regelmatig op kan terugvullen. Ontdek hieronder een eenvoudig basisrecept waar je niks verkeerd mee kan doen.
Niks mis met nu en dan een gouden klassieker op het menu te zetten. Sommige gerechten zijn immers snel klaar en lekker smaakvol. Zo is de combinatie pasta - spek - prei - room een waar dreamteam waar je regelmatig op kan terugvullen. Ontdek hieronder een eenvoudig basisrecept waar je niks verkeerd mee kan doen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 400 gram pasta naar wens
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 2 preistengels
- 1 scheutje witte wijn
- 4 dl room
- 1 bosje peterselie
- gerapste Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Bak ondertussen de spekblokjes aan in een ruime, hoge pan zonder vetstof.
- Laat de spekjes om een matig vuur bakken tot ze knapperig beginnen te worden. Snipper ondertussen de preistengels fijn.
- Voeg de stukjes prei toe aan het spek. Voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en laat even bakken.
- Blus met een scheut witte wijn. Laat grotendeels verdampen, overgiet dan met de room en laat op een matig vuur indikken.
- Giet de gegaarde pasta af en roer door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus losser te maken. Kruid eventueel verder bij met peper en/of zout.
- Roer net voor het serveren een flink hand vers gesnipperde peterselie door de pasta. Serveer meteen, eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind