Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier! Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Wie het allerlekkerste stukje kip wil serveren, doet er goed aan om iets meer te investeren en voor een authentiek, kwaliteitsvol ras te kiezen. In België kom je dan automatisch uit bij de Mechelse koekoek, beroemd vanwege de volle smaak. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe hij deze kip het liefst klaarmaakt: met bier en champignons!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 90minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Kruid alle stukken kip met voldoende peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime, hoge braadpan. Schroei alle stukken kip goudbruin: begin met de velkant, draai dan om. Reken telkens op vier minuten aanbakken
  3. Snipper de uien en knoflook. Voeg toe op de lege plekjes in de pan en laat even mee fruiten op een matig vuur.
  4. Bestuif met de bloem, roer alles voorzichtig om en laat even aanbakken. Blus dan met het bier en water zodat de kip goed onderstaat.
  5. Voeg het blokje kippenbouillon, de blaadjes laurier en de takjes citroentijm toe. Laat 60 à 90 minuten stoven op een laag vuur, zonder deksel.
  6. Voeg kort voor het einde de champignons toe zodat ze mee kunnen garen. Werk af met peper, zout en vers gesnipperde peterselie. Serveer met bijlagen naar wens, smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*